Kennismaking
Een samengesteld gezin vormen is geen gemakkelijke taak. Herken jij een van de onderstaande punten?
Eenzaamheid
Veel (stief) ouders voelen zich eenzaam in een stiefgezin. Je probeert alles draaiende te houden, maar je hebt steeds vaker het gevoel dat alles op jouw schouders komt. Als je er iets over probeert te zeggen, draait het uit op ruzie.
Buitensluiten
Veel stiefouders voelen zich buitengesloten. Meedoen in de ‘gewone familiedingen’ is niet vanzelfsprekend. Er worden dingen buiten jou om besloten en soms word je letterlijk genegeerd. Dat leidt vaak tot jaloezie op je stiefkinderen of juist afwijzing.
Iedereen wil aandacht
Vooral ouders kunnen het in een samengesteld gezin zo voelen: iedereen trekt aan ze: de kinderen, de partner, de ex… en als ze rekening houden met al die belangen, die vaak ook nog tegenstrijdig zijn, waar zijn zij zelf dan nog? “Ik wil niet hoeven kiezen tussen mijn partner en mijn kind” is een veelgehoorde uitspraak. Vaak voelt het alsof dat moet.
Grote verantwoordelijkheid
De partners in een samengesteld gezin voelen vaak een grote verantwoordelijkheid voor het welslagen van het project ‘stiefgezin’. De kinderen hebben al een scheiding meegemaakt. Daarom willen jullie ten koste van alles voorkomen dat het nog een keer gebeurt.
Burn-out
Het hebben van een samengesteld gezin en het langdurig kwijt zijn van balans kan zoveel energie wegtrekken bij een van de partners, dat een burn-out helaas veel voorkomt in samengestelde gezinnen.
Goede start
Je bent iemand tegengekomen met wie je een samengesteld gezin wilt vormen en je wilt je zo goed voorbereiden op de valkuilen van een stiefgezin.
Speelt iets hiervan in jouw samengesteld gezin? En jun je jullie gezin meer gezelligheid, meer verbinding en meer duurzame samenwerking? Kom dan langs bij Taaafel: de basis voor samengesteld gezinnen.
Hier bieden we jullie:
- Altijd een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur (boek hier een afspraak)
- De taaafel van 18: een solide basis voor het samengesteld gezin op basis van 18 uur gesprek. (dit start altijd na een kennismakingsgesprek)
- Losse gesprekken
Wil je eerst nog wat meer weten? Kijk eens bij mijn verhaal de referenties of lees de veelgestelde vragen door.