Het transformatiespel

Het transformatiespel maakt vaak deel uit van een traject bij TAAAFEL. Daarnaast kun je het ook ‘los’ spelen. Het is een verfrissende manier de relatie tussen jou en je partner te verdiepen.

Je kunt het transformatiespel zien als en mini-levensspel. Aan de hand van een concrete vraag die jezelf bedenkt, leef je tijdens het spel het antwoord. Of het nu gaat om persoonlijke vragen, of om het verbeteren van relaties, het spel:

  • geeft je een nieuwe kijk op jezelf
  • houdt je een spiegel voor 
  • werpt een ander licht op je talenten en mogelijkheden 
  • dringt op een prettige manier door tot de kern van elke vraag

In het Transformatiespel bepaal je van tevoren een doel waarmee je het spel wilt spelen. Vaak is dit een levensvraag waar je inzicht in wil krijgen, maar je kunt ook kijken naar een gewenste situatie. De helderheid de vraagstelling bepaalt hoe helder van de antwoorden uit het spel zijn en daarom wordt, vaak al vooraf en altijd aan het begin van het spel, aandacht besteed aan het zo helder mogelijk formulieren van de vraag. Die begint daarom bij voorkeur met “I intend to…”. In het Nederlands wordt dat vaak vertaald met “ik wil graag…”

Een paar voorbeelden van vragen:

  • Ik wil graag leren hoe ik om kan gaan met mijn jaloezie als zijn/haar kinderen er zijn.
  • Ik wil graag open communiceren met mijn partner zonder dat we ruzie krijgen.
  • Ik wil weten hoe ik met mijn gevoel van machteloosheid kan omgaan.
  • Ik wil graag het patroon loslaten dat me tegenhoudt om creatief te zijn.
  • Ik wil graag onderzoeken welke rol angst speelt in mijn huidige relatie.

Innerlinks

Het spel is in de jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld door Kathy Tyler en Joy Drake in  Findhorn.  Momenteel is het in veel landen en talen beschikbaar. Het complete overzicht daarvan is te vinden op de website van Innerlinks. Mary Inglis, die al heel lang bij het spel is betrokken, vertelt hier over het Game of Transformation Het is zowel in het Engels als in het Nederlands ondertiteld.

Samengesteld als avontuur

Marjolein is sinds 2023 een geaccrediteerd facilitator van het Transformatiespel of het Game of Transformation, zoals het spel internationaal genoemd wordt. Het transformatiespel speel je onder haar begeleiding. Als je dit spel met je partner speelt, formuleer je beiden je eigen speldoel. Het spel zelf duurt zo’n 6 uur, inclusief twee korte pauzes.

Het transformatiespel dat TAAAFEL aanbiedt aan partners in een samengesteld gezin kent drie fases:

Fase 1: Voorbereiding:
Deze fase omvat een evt. kennismaking; informatie over het spel en afstemming op het speldoel. Gemiddeld heb je daarvoor ongeveer 1 a 2 uur nodig. Zelfstandig te doen of als consult van 1 uur.

Fase 2: Het transformatiespel
Het spel zelf is ook weer in drie delen onder te verdelen: de start waarin het speldoel centraal staat; het spelen zelf en een afronding en eindspel met ruimte voor feedback en vervolgstappen. Dat houdt in dat het spel duurt van 09:00-15:00 of voor een avondsessie van 15:00-21:00, inclusief twee pauzes van een half uur.

Fase 3: Afronding en integratie.
Na afloop van het spel zijn 2 of 3 coachingsgesprekken waardevol om de inzichten van het spel te kunnen integreren in je eigen samengesteld gezin. Het eerste en evt tweede gesprek vinden plaats kort na het spelen van het transformatiespel. Het laatste gesprek plan je bij voorkeur ca drie maanden na afloop in. Je bepaalt zelf of je gebruik maakt van deze mogelijkheid.

Tot 1mei boek je het transformatiespel met korting!

Lijkt het je leuk om op een andere manier de relatie met je partner te verdiepen? Als je het boekt voor 1 mei 2024 krijg je 30% korting op het spelen van het transformatiespel . Neem contact op voor meer informatie of maak direct een afspraak via de button rechtsonder op het scherm.